2024. április 19. - Emma

Ünnep és búcsú

Ismét együtt koncertezik Cliff Richard, valamint a Shadows. A turnéval emlékeznek a közös munka kezdetének ötvenedik évfordulójára, valamint el is búcsúznak a zene világától.
2008. november 30. vasárnap 17:28 - Hírextra
A Move It című szám volt Cliff Richard első slágere 1958-ban, és már ekkor a Shadows (illetve akkori nevén még a Drifters) kísérte. Ezt követően még 18 közös daluk vezette a slágerlistákat, köztük a Living Doll, a Travellin' Light és a Summer Holiday.

Jövőre ismét hallhatóak lesznek a nagysikerű számok, ugyanis közös turnéra indulnak a rocktörténet jeles tagjai, Sir Cliff Richard, valamint a zenekarból Hank Marvin, Bruce Welch és Brian Bennett. Előbbi két zenész a kezdetektől tagja a The Shadows-nak, míg Brian Bennett 1962 óta ül a dobok mögött.

A turné jövő ősszel indul, és összesen 11 állomásból áll. 2009 szeptemberében két koncertet adnak a londoni O2 Arénában, valamint Birminghamben is kétszer láthatják a rajongók Cliff Richardot és a Shadows-t. Emellett fellépnek Nottinghamben, Cardiffban, Manchesterben, Liverpoolban, Glasgow-ban, Sheffieldben és Newcastle-ben is. A jegyeket vasárnaptól lehet megvásárolni az előadásokra.

Cliff Richard és a The Shadows útjai 1968-ban váltak el, de külön is nagy sikereket értek el. Ezt jól jelzi, hogy az énekesnek 14 slágerlista első helyezett kislemeze van Angliában, több mint bármelyik más művésznek.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását