2024. május 8. - Mihály

Megjelent a Téli Könyvásár katalógusa

Megjelent a Téli Könyvvásár ingyenes katalógusa, amelyben harminckét oldalon 82 kiadó 337 kötetéről talál információt az olvasó.
2007. november 12. hétfő 18:27 - Hírextra

Az 1993 óta, minden év novemberében megjelenő kiadvány a könyves műhelyek karácsony előtt megjelenő köteteiről tartalmaz rövid leírást.

Az Új könyvpiac című lap prospektusa egyebek mellett Pál Tamás szerkesztésében és a Novum Könyvkiadó gondozásában napvilágot látott Jókai Mór-életműsorozatot ajánlja az olvasók figyelmébe. A regények - köztük a Fekete gyémántok, Az arany ember, az Egy az Isten, a Török világ Magyarországon, A janicsárok végnapjai, az Erdély aranykora - arany motívumokkal díszített, sötétvörös bőrkötésben jelentek meg. A kötetek az 1925-ös centenáriumi kiadás alapján készültek, de már a mai magyar helyesírás szabályait követik.

Az Osiris Kiadó egyebek mellett A magyar filmtörténet képeskönyvét (Gyürey Vera, Lencsó László és Veress József munkáját), Lázár Ervin: Napló című munkáját, Kolozsvári Grandpierre Emil: A lóvátett sárkány című alkotását, valamint Arany János és Vörösmarty Mihály válogatott verseit kínálja.

Sárközy Mátyás Vízszintes zuhanás (Napló, 2004-2007) című könyve a Londonban élő magyar író mindennapjairól tudósító feljegyzéseket tartalmaz. A Kortárs Kiadó gondozásában megjelent kötet a nyugati magyar emigráció "itt is - ott is itthon levés" érzetének kettősségét tükrözi.

Peter A. Clayton munkája, a Fáraók krónikája Egyiptom összes dinasztiájának és uralkodójának történetét időrendben beszéli el, időszalagok és egyéb szemléltető ábrák segítségével. A kötetet a Móra Könyvkiadó gondozza.

Robert Hillenbrand Az iszlám művészete és építészete című kötete Mohamed próféta halálától az Oszmán Birodalom XIX. századi újkoráig kíséri végig az építészet, a kalligráfia, a fém- és az üvegművesség, valamint a textilművészet fejlődését. Az iszlám civilizáció történelmét és földrajzát átfogó kötetet a Glória Kiadó adja közre.

A Múlt és Jövő Kiadó kiadványa, Kóbor Tamás Ki a gettóból című regényfolyama az összegzés szerint a magyar zsidóság társadalmi rajzának első irodalmi igényű összefoglalása.

A Szent István Társulat újdonságai között említik a Vándorfény című elbeszélés-gyűjteményt és Peter King A monarchizmus nyugaton című könyvét. A Vándorfény a világirodalom Krisztus-legendáinak gyűjteménye az Újszövetség korától a XX. századig, olyan írók tolmácsolásában, mint Anatole France, Guillaume Apollinaire, Karinthy Frigyes, Krúdy Gyula, Móra Ferenc, Gárdonyi Géza. A monarchizmus nyugaton az antik szerzetesi közösségek kialakulását követi nyomon, majd bemutatja a Szent Benedek regulája szerint élő rendeket.

Az olvasók kézbe vehetik Bónis Ferenc Élet-képek: Bartók Béla című, több évtizedes gyűjtő- és kutatómunka eredményeként összeállított kötetét, valamint a felvidéki magyar írók novelláiból és verseiből összeállított, Karácsonyi fények című gyűjteményt is.
A kínálatban szerepel még a Harry Potter és a Titkok Kamrája, a sorozat második kötetének hangoskönyv-változata 9 audio CD-n, Kern András előadásában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását