2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fejlesztés vagy megszorítás?

A kormány a gazdaság fejlesztése helyett megszorításokkal akar javítani a pénzügyi válság által legyengített magyar gazdaság helyzetén, ami téves irány - jelentette ki Fónagy János, a parlament Gazdasági Bizottságának tagja, a Fidesz budapesti elnöke.
2008. november 30. vasárnap 07:10 - Hírextra
A politikus kifejtette: az uniós államok a válságból fejlesztésekkel akarnak kijönni, és ennek megfelelően cselekszenek, élénkítik a beruházásokat, csökkentik a járulékokat, védik a munkahelyeket. Ahol szükséges, az állam beavatkozik az autógyárak védelmében.

A magyar kormány ezzel szemben megszorít, főként a nyugdíjasoknál, a közszolgálatban dolgozóknál, valamint a kis- és közepes vállalkozásoknál, holott ők nem tehetnek arról, hogy a kormány félrekezelte a válságot - jegyezte meg Fónagy János.

A kormány 1400 milliárd forintos gazdaságélénkítési elképzeléséről az ellenzéki képviselő azt mondta: az csak eddig is meglévő költségvetési pénzek átcímkézését jelenti.

Alapvető tévedés, hogy spórolásból meg lehet élni. Lehet így egy rövid időt átvészelni, de sem a családoknak, sem a vállalkozásoknak, sem országoknak nem ez jelenti a kiutat. Nem lehet aratni, ha nem vetek - hangsúlyozta a Fidesz politikusa.

Az energiaárakról Fónagy János azt mondta: a gázárak további emelését meg kell akadályozni, mert a magyar fogyasztó többet már nem tud fizetni.

A kormány a közelmúltban úgy döntött, hogy január elsejétől nem változik a gázár. Az energiahivatal korábban mintegy 10 százalékos emelést tartott szükségesnek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását