2024. március 29. - Auguszta

Megvan az elnök fiának gyilkosa

A román rendőrség különleges egységei a székelyföldi Csíkszentsimonban vettek őrizetbe még szerdán egy férfit, akiről azt feltételezik, hogy egy évvel ezelőtt Franciaországban részt vett a csádi elnök fiának a meggyilkolásában.
2008. november 29. szombat 12:07 - Hírextra
Az őrizetbe vételről csak néhány nap késéssel számolt be a rendőrség, mely a francia hatóságok által kiadott nemzetközi elfogatási parancs alapján járt el.

Brahim Debyt, a csádi elnök 27 éves fiát tavaly nyáron gyilkolták meg a lakásához tartozó földalatti parkolóban. A térfigyelő kamerák rögzítették, hogy négy álarcos támadt a kocsijából kiszálló fiatalemberre, a földre teperték, majd egy tűzoltó készülékkel ráfújtak. Halálát a tűzoltóhab által kiváltott fulladás okozta.

Idriss Deby csádi elnök eleinte politikai indíttatású gyilkosságot emlegetett, de a francia hatóságok gyilkossággal végződő rablásra, vagy drogkereskedő bandák közti leszámolásra gyanakodtak. A fiatalembert ugyanis korábban már felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték tiltott fegyver-, és kábítószertartásért.

A francia bűnüldözők DNS-minták alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a román férfi részt vett a gyilkosságban. A támadás során ugyanis az egyik álarcos elejtette a karóráját, melyen Marius C. DNS-mintáját azonosították. A 40 éves román férfi kilenc évig szolgált a francia idegenlégióban; nem sokkal a gyilkosság után ellopta a munkaadója gépkocsiját, és elhagyta Franciaországot. Idén július óta tartózkodott Csíkszentsimonban, ahol a helyi szeszgyár társtulajdonosaként tartották számon. Lakásában egy pisztolyt, egy nyilat, és rádió adóvevő készülékeket találtak a rendőrök.

Az olténiai származású férfi jelenleg a csíkszeredai fogdában várja, hogy kiadják a francia hatóságoknak.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását