2024. április 25. - Márk

Életeket menthet az új készülék

Átadták a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának új MRI laboratóriumát, amely Magyarországon egyedülálló, és Európában is a legmodernebbek közé tartozik. A mágneses rezonanciás képalkotó szövettani szintű vizsgálatokat tesz lehetővé röntgensugár alk
2008. november 29. szombat 08:10 - Hírextra
Magyarországon egyedülálló mágneses rezonanciás képalkotó készüléket helyeztek működésbe a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjában. A rendkívül gyors eszköz különösen alkalmas a szív- és érrendszer, valamint idegrendszeri eltérések kimutatására.

A diagnosztikai készülék fontos szerepet kap majd az infarktus és stroke ellátásban - számolt be róla a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának Klinikaigazgatója. Merkely Béla hozzátette: az új készülék kategóriájának legjobb technikai mutatóival bír, nagy előnye, hogy nincs szükség a vizsgálatoknál kontrasztanyag bevitelére és sugárterhelés sem éri a beteget.

A laboratóriumban minden nap két műszakban dolgoznak majd, ezenkívül ügyeletet is tartanak. Merkely Béla szerint - bár sokat beszélünk a megelőzésről - Magyarországon még bőven van tennivaló.

Hétvégén tizenhetedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Semmelweis Szimpóziumot. A nemzetközi konferencia idén a kardiológia folyamatosan fejlődő területeit mutatja be az alapoktól a legmodernebb technikákat alkalmazó terápiás lehetőségekig.

A konferencia egyben nyitóeseménye a Semmelweis Híd Projektnek, amelynek célja olyan nagy létszámú nemzetközi kutatócsoport létrehozása, amely képes a szívelégtelenség okainak átfogó feltárására.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását