2024. április 28. - Valéria

Felvonultak Kiskunlacházán

Több mint háromezren gyűltek össze péntek este Kiskunlacházán, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen, miután múlt vasárnap ismeretlen tettes meggyilkolt egy 14 éves helybeli lányt.
2008. november 29. szombat 08:03 - Hírextra
A művelődési háznál tartott rendezvényen, melyet a nagyközség önkormányzatának képviselő-testülete szervezett, Répás József (független) polgármester mondott beszédet, aki arról szólt: hónapok óta gyengül a közbiztonság a településen. Tavasszal egy kislányt próbáltak meg elrabolni, gyakori a betörés és a lopás, ezért az idős emberek félnek otthonaikban. Azt mondta, kevés a rendőr, s közülük is az intézkedőket gyakran rasszistának bélyegzik.

Bár még nem tudni, ki követte el a bűncselekményt, a polgármester úgy fogalmazott: "Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból!".

A tüntetésen felolvastak egy nyílt levelet, amelyet a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek és más közjogi méltóságoknak fogalmaztak meg. Ebben az önkormányzat követeli a közbiztonság megerősítését, egy állandó rendőrőrs felállítását, valamint azt, hogy szigorúbban büntessék az erőszakos bűncselekmények elkövetőit és bővítsék a polgárőrség hatáskörét. A tömeg a miniszterelnök nevének hallatán fütyülni, kiabálni kezdett.

A fáklyás felvonulásra az ország más részeiből is érkeztek résztvevők, például Ráckevéről és Egerből. A tüntetésen jelen volt a Magyar Gárda 200-300 tagú csoportja, és a Gój motorosok is képviseltették magukat.

A demonstráció helyszínére a rendőrség nagy erőkkel vonult fel. Több tüntetőt megmotoztak, közülük négy embernél gázsprayt, szúró-vágó eszközt, illetve viperát találtak, ezért őket közveszély okozásának gyanúja miatt előállították.

A tömeg a beszédek elhangzása után a gyilkosság helyszínére vonult. A 14 éves áldozatot az önkormányzat saját halottjának tekinti - hangzott el a demonstráción.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a helyszínen arról tájékoztatta az MTI-t, hogy továbbra is nagy erőkkel tart a nyomozás a bűncselekmény elkövetőjének felderítésére. A rendőrség újabb adatokhoz jutott, de ezekről a nyomozás érdekében a sajtóreferens egyelőre nem kívánt nyilatkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását