2024. április 19. - Emma

Póka Egon és Jeanne Carroll kapta a Bluespatika Életműdíjat

Póka Egon basszusgitáros, billentyűs, zeneszerző és Jeanne Carroll amerikai bluesénekesnő kapta a Bluespatika Életműdíjat. Az elismerést péntek este adták át Budapesten, a Gödör Klubban, a XI. Bluespatika Jamboreen, ahol a díjazottakon kívül megjelent a m
2008. november 28. péntek 21:01 - Hírextra
A harmadik alkalommal kiosztott életműdíjat a korábbi évekhez hasonlóan olyan zenészek kapták, akik jelentős mértékben hozzájárultak a műfaj fejlődéséhez és megismertetéséhez.

Az 56 esztendős Póka Egon több jelentős hazai formáció - Hobo Blues Band, P. Mobil - tagjaként és zenetanárként sokat tett a műfajért - mondta el Oláh Andor, a Bluespatika Alapítvány alapítója, a rendezvény főszervezője.

Az életműdíjat kezdettől fogva megkaphatják olyan külföldi zenészek is, akik miközben pályájukkal gazdagították a műfajt, a hazai színtérhez is kötődnek: a 77 éves Jeanne Carroll évek óta résztvevője a hazai fesztiváloknak.

Az életműdíjra jelöltek között volt Póka Egon mellett Török Ádám (fuvolás, énekes, zeneszerző - Mini), Tóth János Rudolf (gitáros, énekes, zeneszerző és Vas Zoltán (énekes, gitáros, dalszerző, az első magyar akusztikus blueslemez készítője). Az elismerést egy független szakmai kuratórium döntése alapján ítélték oda. A jelöltekre az interneten is lehetett szavazni: a közönség kedvence, Vas Zoltán egy voksot kapott a zsűri tagjainak szavazatai mellé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását