2024. május 7. - Gizella

Gyurcsány szembemegy Európával

A Gyurcsány-kormány szembemegy Európával, ahol kamat- és adócsökkentés a válasz a gazdasági válságra - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. november 28. péntek 12:05 - Hírextra
A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogyha már nem hallgat az ellenzéki pártra, akkor fogadja meg más európai országok javaslatait és a gazdaságélénkítést, az adókönnyítést helyezze előtérbe.
Navracsics Tibor közölte: a kormány másfél hónapja ismerte fel, hogy valóban válság van Magyarországon, de a válságot kezelni és nem félrekezelni kell, ahogy azt a kormány teszi.

A legutóbbi OECD-jelentés a Fidesz frakcióvezetője szerint egyértelműen fogalmaz, amikor a válságból kivezető utat mutatja meg: gazdaságélénkítésre, jegybanki kamatvágásra és adócsökkentésre van szükség. A jegybanki alapkamat-csökkentés jó lépés volt, bár nagyobbat is el tudtunk volna képzelni - fogalmazott a frakcióvezető.

Hozzátette, most a kormányon lenne a sor, az európai trenddel párhuzamosan adó-, és járulékcsökkentésre lenne szükség, amely beindíthatná a növekedést.

Navracsics Tibor szerint azonban a Gyurcsány-kormány szembemegy Európával, ahol "meglépték" a kamat- és adócsökkentést is. A kormányzati politika miatt leszakadtunk Európától, Magyarország az egyetlen ország a térségben, amelynek gazdasága recesszióba süllyedt.

Ha már az ellenzéki pártra nem hallgat a kabinet, legalább Európa más országainak javaslatait kellene megfogadnia - közölte Navracsics Tibor. Hozzátette: a kormánynak már papírja is van a rossz válságkezelésről, hiszen az Európai Bizottság által közzétett

gazdaságélénkítő csomag adókönnyítésre, kamatcsökkentésre sarkallja a tagállamokat.Navracsics Tibor bejelentette: a Fidesz és a KDNP december 8-i frakcióülésére meghívták Havasiné Orbán Máriát, az államfő jelöltjét a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását