2023. február 7. - Tódor, Rómeó

Polgármesterek gödöllői világtalálkozója

Vasárnap kezdődik a magyar polgármesterek 7. világtalálkozója Gödöllőn, ezt megelőzően a program részeként szombaton ünneplik ugyanitt a Magyar Szabadság Napját - közölte a főszervező csütörtökön az MTI-vel.
2008. június 26. csütörtök 15:30 - Hírextra
Gémesi György, aki egyben a város polgármestere, elmondta: a világtalálkozóra érkező polgármesterek részvételével szombaton a 18. alkalommal ünneplik meg a Magyar Szabadság Napját, arra emlékezve, hogy Magyarország területét 1991 júniusában elhagyta az utolsó szovjet katona.

Az ünnep alkalmával nyújtják át a Magyar Szabadság Napja-díjat, amelyet idén Grosics Gyula, a legendás aranycsapat kapusa vehet át.
A rendezvény a Kárpát-medencei polgármesterek és a katolikus papok válogatottjának futballmeccsével veszi kezdetét.

A vasárnap kezdődő és hétfő estig tartó világtalálkozóra az országból és a határokon túlról csaknem 800-an jelezték részvételi szándékukat. A rendezvényen elsősorban szakmai programokat szerveznek, ahol szó lesz többi között az önkormányzatok finanszírozásáról, a település-üzemeltetés kérdéseiről, a pályázatok kiírásának tapasztalatairól, valamint a kormány és az önkormányzatok viszonyának újragondolásáról - mondta Gémesi György.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását