2024. május 2. - Zsigmond

Változik a nyugdíjrendszer?

A Kereszténydemokrata Néppárt a jövő héten nyújtja be a nyugdíjrendszert érintő javaslatát, mely a rendszer teljes reformjára vonatkozik, és a tavasszal beterjesztett, családi adózásról szóló törvényjavaslatot egészíti ki - jelentette be Semjén Zsolt szer
2007. szeptember 20. csütörtök 07:14 - Hírextra

"A nyugdíjrendszer semmilyen pénzügyi hókuszpókusszal nem tartható fenn, ha nem tudunk a demográfiai folyamatokon változtatni" - mondta a KDNP elnöke a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége bajai szervezetének rendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatón.

A politikus nyilvánvalónak nevezte, hogy az egyre kevesebb aktív ember nem tudja az egyre nagyobb számú nyugdíjas nyugdíját előteremteni.

Semjén Zsolt a benyújtásra váró törvényjavaslat legfontosabb elemének azt nevezte, "hogy minden felnőtt ember, aki jövedelemadót fizet az államnak, egy felmenő rendszerben, adója bizonyos százalékával rendelkezhessen az őt felnevelő szülő javára".

A KDNP elnöke szerint ez nem idegen a magyar adórendszertől, hiszen az egyházak és a társadalmi szervezetek javára ma is biztosítja az adózóknak ezt a jogát a törvény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását