2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz: az kevés, hogy a kormány bejelenti a munkanélküliek számának növekedését

A kormány csak a megszűnő munkahelyek számának bejelentésére képes, arra viszont nem, hogy tegyen is valamit a megszűnésük ellen - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-vel pénteken.
2008. november 28. péntek 14:27 - Hírextra
A politikus közleménye szerint napról napra egyre többen veszítik el munkahelyüket, folyamatosan érkeznek a hírek a tömeges elbocsátásokról - legutóbb a Suzuki-gyárból -, holott már hónapok óta látszik, hogy a válságkezelés legfontosabb feladata a munkahelyek megvédése lenne.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta: minél előbb változásra van szükség, mert ha minden így megy tovább, az szociális katasztrófához fog vezetni.

A rendelések drasztikus csökkenése miatt csak két műszakban termel a Suzuki december 8-tól, az 5.523 fős dolgozói létszámot 1.179 fővel kell csökkenteni - áll az MTI birtokába került tájékoztatóban.

Először a külsősöket, majd a próbaidősöket, illetve a három évnél rövidebb munkaviszonnyal rendelkezőket küldik el. Az elbocsátás az irodai alkalmazottakat is érintheti - mondta el az MTI-nek egy névtelenséget kérő informátor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását