2024. május 2. - Zsigmond

Döcög a Magyar Gárda pere

Több hónap után megkezdődött a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáért indított perbe beavatkozni kívánó, ám elutasított felek fellebbezéseinek felterjesztése a Fővárosi Ítélőtáblára - írta a pénteki Népszava.
2008. november 28. péntek 07:01 - Hírextra
Az ítélőtábla is megerősítette a lap információit: az iratok megérkeztek hozzájuk, ám ennél többet csak egy-két hét múlva tudnak mondani az ügyről. Akkorra az ítélőtáblának is döntenie kellene a fellebbezésekről, s az iratokat vissza is kellene küldenie a Fővárosi Bíróságnak (FB), hiszen december 15-én ott folytatódik a gárda elleni tárgyalás.

A Népszava korábban beszámolt arról, hogy miután a perben eredetileg eljáró bírónőt, Öcsödi Ágnest telefonon megfenyegették, s ezért elfogultságot jelentett be, az FB elhalasztotta a szeptember 1-jére kiírt, negyedik tárgyalási napot. Ezután sokáig azért nem tűztek ki új időpontot, mert az FB a fellebbezések ügyében eljáró Fővárosi Ítélőtábla döntésére várt. Az ítélőtábla azonban azt közölte: az FB-től nem kapták meg az iratokat, így nem is tudnak dönteni. Ezeket az iratokat kapta meg a héten az ítélőtábla. Október elején végül kijelölték az új bírót is, a sajtóperekből ismert Pataki Árpád személyében.

A lap emlékeztet arra, hogy eközben a Magyar Gárda Mozgalom és Egyesület úgy tevékenykedik, mintha nem is lenne semmiféle per. A mozgalom például együttműködési megállapodást kötött a Jobbikkal a napokban. A gárdisták egyébként nem hagytak fel korábbi tevékenységeikkel sem. A Békés megyei Kevermesen ismét "közérzetjavító, egészségügyi" vonulásokat tartottak - áll a Népszavában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását