2024. május 6. - Ivett, Frida

Szén-monoxid mérgezés

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem végződött tragédiával az a szén-monoxid-mérgezés, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ináncson történt; két felnőttet és két gyermeket kellett kórházba szállítani - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.
2008. november 27. csütörtök 11:23 - Hírextra
Az encsi rendőrkapitányság ügyeletére szerdán érkezett a bejelentés, hogy egy ináncsi családi házban két nő - 39 és 66 évesek -, illetve két gyermek - öt- és hétévesek - rosszul lettek, feltehetően szén-monoxid-mérgezés miatt. Ezt később a szakértők is alátámasztották - mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Hozzátette: az elsődleges adatok szerint a színtelen, szagtalan gáz a fűtőberendezésből szivárgott a lakótérbe. A mérgezést egy hozzátartozó észlelte, aki gyorsan kinyitotta az ablakokat, és azonnal értesítette a mentőszolgálatot. A vizsgálatokból kiderült, hogy a gáz levegőben lévő koncentrációja majdnem elérte a kritikus mértéket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt években előfordultak olyan tragédiák, amelyeket szén-monoxid okozott. A gyilkos gáz levegővétellel kerül a szervezetbe, a magas szén-monoxid-koncentráció rövid időn belül halált okoz - emlékeztetett rá Dobi Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását