2024. május 7. - Gizella

A kormány ne merjen gázárat emelni!

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy minél előbb jelentse be, nem emeli tovább a gáz árát 2009 elejétől - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
2008. november 27. csütörtök 11:29 - Hírextra
Határozottan azt várjuk a kormánytól, hogy minél előbb tegye világossá: nem nehezíti tovább a családok helyzetét, és nem emeli tovább a gáz árát - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A Fidesz szóvivője szerint éppen elég nehézséget okoz a rászoruló családoknak az, hogy a csökkenő gázár-kompenzáció miatt gázszámlájuk várhatóan már 2009 januárjától magasabb lesz. Közölte: míg a gázár-kompenzáció összege 2006-ban 112 milliárd forint volt, addig 2009-re ez az összeg 60 milliárd forintra csökken.

Szijjártó Péter kiemelte: szerdán az is világossá vált, hogy a szocialista kormány 2010-től az egész gázár-kompenzációs rendszert el akarja venni. Mint fogalmazott, kedden az Országgyűlés "kormánypárti többsége" olyan megszorító intézkedések bevezetéséről döntött, amelyek miatt jelentős életszínvonal csökkenéssel kell számolnia több százezer családnak. Hangsúlyozta: mindezek miatt a jövő év eleji áremelések rendkívül súlyos hatással lehetnek a magyar családok döntő többségére, ezért fontos az, hogy ahol csak lehet, meg kell gátolni az áremelkedést.

A szóvivő közölte: szerdán kiderült, hogy a családoknak jövőre a rezsiköltségek jelentős emelkedésével kell számolniuk, hiszen tíz százalékkal nő a villany ára. Hozzátette: a Robin Hood adóról szóló döntés és a szabadpiaci villanyár-emelkedés azt jelenti, hogy jövőre még ennél is magasabb áremelkedés várható a villanyenergia terén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását