2024. május 2. - Zsigmond

Hibás a népszavazási kérelem mintapéldánya

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdán megtagadta a Pedagógusok Szakszervezete által kezdeményezett népszavazás aláírásgyűjtő íve mintapéldányának hitelesítését - olvasható az OVB honlapján közzétett határozatban.
2007. február 21. szerda 23:58 - Hírextra
A referendum kezdeményezői azt kívánják elérni, hogy az Országgyűlés tűzze napirendjére a minimálbérhez igazodó közalkalmazotti előmeneteli rendszert, amely biztosítja a végzett munka mennyiségével és minőségével arányos jövedelemhez való jog érvényesülését. Az OVB azért utasította el az aláírásgyűjtő ív mintapéldányának hitelesítését, mert az nem felel meg a választási eljárásról szóló törvényben és egy belügyminiszteri rendeletben meghatározott adattartalomnak, illetve mintának.

Nem szerepel rajta például a hitelesítésre szolgáló szövegrész, az „aláírásgyűjtő ív” cím, az „Alulírottak országos népi kezdeményezést támogatunk az alábbi kérdésben:” fejrész, valamint a felhívás, amely szerint egy választópolgár a kezdeményezést csak egy aláírással támogathatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását