2024. május 5. - Györgyi

Kalandos ausztrál mentőakció

Hajmeresztő jetskis mentőakcióval szabadított ki két teherautósofőrt a megáradt folyóból egy ausztrál farmer. A sofőrök a hét végén az áradó Nullagine folyón akartak áthajtani Perth-től 1400 kilométerre északra, amikor teherautójukat felborította a hömpöl
2008. június 16. hétfő 19:54 - Hírextra
Az egyik vezető még ki tudott úszni a partra, ám ketten a rohanó folyó csapdájába estek.

Mivel a segítségükre érkező helikopter túl kicsinek bizonyult, nem merték megkísérelni a bajbajutottak kiemelését. Ekkor azonban egy helyi farmer érkezett a helyszínre jetskivel, és szédületes mentőakció vette kezdetét: vízimotorját odakormányozta a teherkocsi tetejéhez, ahol a sorőrök kucorogtak, és egymás után partra húzta őket.

Egy pillanatra minden szemlélőben megállt az ütő, amikor úgy látszott, hogy a jetskis a teherkocsi rámpája alá szorul, ám aztán sikerült kikecmeregnie, és folytatódhatott a mentés.

A rendőrség elismeréssel fogadta Geoff Mills hősies mentőakcióját, a vízben kihűlt sofőröket pedig forró itallal és takarókkal melegítették fel - értesült a BBC.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását