2024. április 24. - György

Rakovszky Zsuzsa olasz könyvdíjat kapott

Rakovszky Zsuzsa A kígyó árnyéka (L,ombra del serpente) című könyvének ítélte az Anfora Centroeuropea díj második fokozatát a milánói Anfora könyvkiadó. Az első díjas a szlovén Ciril Kosmac lett - közölte a Római Magyar Akadémia kedden az MTI-vel.
2008. november 25. kedd 18:01 - Hírextra
A milánói könyvkiadó alapította kitüntetést idén harmadik alkalommal adták át, ezúttal hétfőn este a Római Magyar Akadémián. A közép-európai szerzők Olaszországban 2008-ban megjelent, több mint 12 művéből tíztagú - neves egyetemi professzorokból, kritikusokból, fordítókból álló - zsűri választotta ki a legjobb munkákat.

Rakovszky Zsuzsa regénye a Baldini Castoldi kiadónál jelent meg. Az Anfora igazgatója, Alain Lapointe telefonon értesítette a díjról az írónőt, aki élő telefonos kapcsolaton keresztül válaszolt a közönség kérdéseire. Az est keretében bemutatták Száraz Miklós György Alla locanda del gatto d,argento (Az ezüstmacska) című könyvét is, amelyet szintén az Anfora jelentetett meg. Az eseményen jelen volt a szerző is.

Ciril Kosmac szlovén író Sulle orme di un vagabondo (Egy csavargó nyomában) című regényéért kapta az Anfora Centroeuropea díjat. A harmadik helyezett szintén szlovén szerző, Boris Pahor lett Necropolis című regényével.

Mint azt Martin Eszter, a Római Magyar Akadémia munkatársa az MTI-nek felidézte, tavaly Szabó Magda Pilátus című, olaszul megjelent regényével érdemelte ki az Anfora Centoeuropea díjat, vagyis az első helyezést, amelyet egy valódi amforával jutalmaznak. Mindhárom kitüntetett egy-egy plakettet is kapott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását