2024. április 26. - Ervin

Újabb cselgáncs tornák

Az eddigihez képest jelentősen átalakul jövőre a cselgáncsozók nemzetközi versenynaptára, amelyben továbbra is megtalálható a Hungária Kupa.
2008. november 24. hétfő 13:43 - Hírextra
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szokásos Világkupa-sorozatban - a korábbi hírek ellenére - a február 14-15-i állomás lesz a budapesti viadal, és 2009-től megjelennek a pénzdíjas tornák is.

Az eddigi szuper-A kategóriás Világkupa-versenyekből öt, egyenként 100 ezer dollár összdíjazású Grand Prix-t hozott létre a nemzetközi szövetség (IJF), ezek helyszíne Hamburg, Rotterdam, Dubaj, Las Vegas és Peking lesz. Még nagyobb összeget, 150 ezer dollárt osztanak szét a négy Grand Slam-erőpróbán Párizsban, Moszkvában, Tokióban és Rio de Janeiróban. Végül pedig lesz egy World Masters (Mesterek tornája) elnevezésű, 200 ezer dolláros csúcsesemény, melynek házigazdája egyelőre nem ismert.

Magyarország a férfi Hungária Kupán kívül egy vagy két dzsúdós rendezvénynek ad otthont jövőre: október 3-án Miskolcon lesz a csapat Európa-bajnokság - melyet 2005-ben Debrecen rendezett -, és ha sikerül megszerezni az állami napok terhére a Papp László Sportarénát, akkor ott kerül sor a június 26-tól 28-ig kiírt ifjúsági világbajnokságra.

Ami a felnőttek hagyományos találkozóit illeti, a 2009-es Európa-bajnokság házigazdája április 24. és 26. között Tbiliszi, a vb-é pedig augusztus 26-tól 30-ig Rotterdam lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását