2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kőműves a páholyban

Szabadkőműves-páholyt hoztak létre a Buckingham-palotában a lakájok és a királyi védelmi osztag rendőrei - olvasható a News of the World című brit lap online kiadásában.
2008. november 24. hétfő 13:40 - Hírextra
A palota lakájai és az uralkodói családot védelmező rendőrök által alkotott titkos társaság múlt hét óta működik hivatalosan. A szerveződés azonban igencsak felbőszítette azokat a hivatalos személyeket és idősebb előkelőségeket, akik egyszer már útját állták a The Royal Household Lodge nevű csoport létrehozására irányuló törekvéseknek. Dacolva főnökeikkel, az újdonsült kőművesek egyszerűen megváltoztatták a társaság nevét Mulberry Lodge-ra, mely név a XVII. században a palota szederkertjében selyemhernyókat termesztő I. János királyra utal.

A palotából származó forrás szerint: "Nem fognak összejöveteleket szervezni a királyi birtokon, hiszen minden ilyen társaságnak szabadkőműves páholyházban kell összegyűlnie. Ám a páholy nyitva fog állni a királyi háztartás minden férfitagja előtt a Buckingham-palotától, az összes királyi rezidenciáig )Balmoral, Windsor, Tower).

"Az egészet a Metropolitan Rendőrség királyi védelmi osztagának emberei vezetik. Egy rendőr a nagymester, egy másik rendőr pedig a titkár" - mondta egy illetékes. Habár Erzsébet királynő unokafivére, Kent hercege az angliai szabadkőművesség nagymestere, a palota illetékesei mégis remélik, hogy a páholy ötlete végül kudarcba fullad. Nem érzik ugyanis helyénvalónak egy olyan társaság jelenlétét, melynek tagjai bizarr rituálékban élik ki magukat, különösen olyankor, mikor a királyi ház éppen modernebbé és nyitottabbá igyekszik válni.

A szabadkőműveseket már nagyon rég óta bizarr szertartásokat és hagyományokat ápoló titkos társaságokként tartják számon. Találkozóikon különleges kézfogásról és viseletről ismerik meg egymást. A Buckingham-palotában most megalakult csoport híre ijedséggel töltötte el a királyi személyzet néhány tagját, akik attól féltek, hogy ha nem csatlakoznak, akkor ki fognak maradni az előléptetésekből. A női alkalmazottak azonban állítólag dühösek, mert bár léteznek női szervezetek is, de a palotában alakult csoport csak férfiaknak engedélyezi a tagságot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását