2024. április 28. - Valéria

Majtényi nem támogatja az egységes közszolgálati modellt

Nem támogatja az egységes közszolgálati szervezeti modell kialakítását Majtényi László; az ORTT volt elnöke a Nemzeti Média Kerekasztal csütörtöki ülésén a közszolgálati műsorszolgáltatási modellről szóló vita nyitó előadásában arról beszélt, hogy a szakmának kellene meghatároznia a közszolgálatiság fogalmát.
2010. február 25. csütörtök 20:36 - HírExtra
Majtényi László szerint veszélyes az egységes közszolgálat létrehozása, mert egy egységes szervezetet egy pontból is meg lehet támadni. Jónak tartja viszont, ha egy úgynevezett autonómia-verseny” alakul ki a közszolgálati médiumok között.

Az ORTT nemrég lemondott elnöke nem tartotta rossz ötletnek, hogy a közszolgálati műsorszolgáltatókra vonatkozó törvény készüljön. Egy törvényben kellene újraszabályozni a teljes elektronikus médiát - mondta.

Közölte azt is, hogy továbbra is fenntartaná a kereskedelmi médiumok közszolgálati feladatait.

Majtényi László szerint a közszolgálatiságot használható módon nem lehet törvényben definiálni. Példaként említette, hogy a sport közszolgálati terület, de a jogi szabályozás nem tud különbséget tenni a különböző sportágak, például a klasszikus atlétika és az utcai harcosok véres küzdelme” között. Hozzátette, hogy eközben egy tematikus sportadó pedig semmiképpen sem lehet közszolgálati csatorna.

Kijelentette azt is, hogy a közszolgálatiság definícióját nem kijavítani kell, sokkal inkább egy új megközelítésre van szükség.

A közszolgálatiság fogalmát azért a szakmának kellene megfogalmaznia, mert önszabályozásnál jobbat nem nagyon lehet kitalálni. A sok bírálatot kapott társadalmi ellenőrzést pedig nem megszüntetni kellene, hanem valóban megvalósítani - mondta Majtényi László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását