2024. május 3. - Tímea, Irma

A luxusra nem hat a válság

Egy nagy olasz séf csak aranyedényekben főz, mivel foglalkoztatója, egy külföldi mágnás csak 6 ezer eurós (1,6 millió forint) lábasokból fogadja el az étket. Egy úrhölgy vacsoravendégeinek rubinokkal kirakott poharakkal, Fabergé- és Versace-étkészlettel t
2008. november 24. hétfő 08:18 - Hírextra
Ezt ismerte fel Fabrizio Smania lakberendező, amikor felfogadott 700 mestert exkluzív tárgyak készítésére.

"Kielégítem a kliensek leghihetetlenebb álmait. Sok olyan megrendelés van, amely az emberek szemében túlzottnak tűnhet, de aki a csúcson él, exkluzivitást akar" - nyilatkozta a Corriere della Sera című olasz napilapnak, amikor Vigonzában megnyitotta üzletét.

A vevő itt kaphat aranyból készült csipketerítőt, kb. 5 ezer euróért (1,3 millió forint), drágakővel ékesített poharakat, evőeszközöket 3 ezerért (80 millió forint), bútorokat százezerért (26,4 millió forint), régi gobelineket, fürdőszobai luxuskellékeket, kasmír- és selyemköntösöket. Smania ugyanakkor jó üzletemberként szerényebb körülmények között élő rétegeket is megcéloz. Üzletében tart egyszerűbb, viszonylag olcsóbb árut is, például illatosított szójagyertyát, krémeket…

Eddig a legextravagánsabb kliense egy szintén külföldi milliárdos volt, aki 49 bungalót rendelt tőle egy Földközi-tengeri birtokra. Mindegyikben nyolc, legfeljebb fél méter hosszú fekvőhelynek kellett elférnie. A bungalókat ugyanis macskáinak szánta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását