2024. április 25. - Márk

Dávid Ibolya Rómában emlékezik Antallra

Dávid Ibolya 2008. november 25-26-án hivatalos látogatásra Rómába utazik, ahol részt vesz és beszédet mond az Antall József miniszterelnök halálának 15. évfordulója alkalmából a Római Magyar Akadémián rendezendő emlékülésen.
2008. november 23. vasárnap 19:33 - Hírextra
A rendezvényen, amelyet jelenlétével Antall Józsefné is megtisztel, előadást tart mások mellett Angelo Acerbi érsek, szentszéki nuncius, Giulio Andreotti volt olasz, Hanna Suchocka volt lengyel miniszterelnök és Christoph Böhr, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezető politikusa.

Emellett Dávid Ibolya tárgyal Pierferdinando Casinivel, az olasz képviselőház tagjával, a mérsékelt jobbközép párt, a Közép Unió (UDC) elnökével. A tárgyalás célja, hogy a két pártelnök megossza egymással tapasztalatait és elképzeléseit az európai jobbközép-kereszténydemokrata politika lehetőségeiről, a pénzügyi világválságra adható megfontolt válaszokról, az Európai Unió jövőjéről és a két párt szorosabb együttműködéséről.

Az MDF elnöke római látogatásán pápai audiencián is részt vesz, és megbeszéléseket folytat a Vatikán néhány meghatározó vezetőjével.


Kerék-Bárczy Szabolcs,
az MDF Külügyi kabinetjének vezetője
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását