2024. március 29. - Auguszta

Várják az adatokat

Mintegy tizenötezer gazdától vár adatokat az általuk felvett uniós területfejlesztési támogatásokkal kapcsolatban az agrártárca, elképzelhető, hogy sokaknak vissza kell majd fizetniük a brüsszeli pénzt - értesült a keddi Magyar Nemzet.
2008. július 22. kedd 06:50 - Hírextra
Mintegy tizenötezer gazdálkodó kap hamarosan értesítést az agrártárcához tartozó Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, amelyben adategyeztetésre szólítják fel a termelőket az uniós agrártámogatások igénylésének alapjául szolgáló parcella-nyilvántartással kapcsolatban - írta a napilap.

Az egyeztetések után mintegy 8500 parcellánál a támogatások visszafizetésére, sőt további szankciókra kerülhet sor.

Az érintett gazdáknak azért kell fizetniük, mert 2005-ben úgy igényelték a brüsszeli területalapú agrárpénzeket, hogy a kifizetések kifizetések odaítéléséhez szükséges parcellaazonosító rendszert nem frissítette az agrárkormányzat.

Az Európai Bizottság pedig kilencmilliárd forintnyi büntetést helyezett kilátásba a parcellaazonosítás hiányosságai miatt - tette hozzá a Magyar Nemzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását