2024. április 28. - Valéria

Demszky: nem kell új rendszerváltás

Nem kell új rendszerváltás, aki ilyeneket mond az a szabadság ellensége - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester szombaton a Fővárosi Önkormányzat Petőfi-szobornál rendezett ünnepségen.
2008. március 15. szombat 15:03 - Hírextra
Nem kell új rendszerváltás, nincs szükség a Szent Korona alkotmányára, nincs szükség igazi rendszerváltásra, aki ma ilyeneket mond, az a szabadság ellensége - mondta az SZDSZ-es politikus az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 160. évfordulója tiszteletére rendezett megemlékezésen.

Demszky Gábor, akinek szavait többször fujolás és fütty követte, és aki felé egy-két tojást is dobtak, arról beszélt, hogy aki ma az ősi magyar törvényekre, és az Aranybullára hivatkozik, az tűzhet magára "levesestányérnyi kokárdát, mégsem értett meg semmit abból, amit nekünk 1848. tanított.

Aki a 1848-as lobogót árpádsávos zászlóra cseréli az semmit sem tud a történelmünkről - jelentette ki a liberális politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását