2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar Perinatológiai Társaság konferenciája

Megkezdődött a Magyar Perinatológiai Társaság VII. országos kongresszusa pénteken Budapesten az Akadémia épületében; a kétnapos rendezvényen szó lesz a gyermek- és koraszülöttellátásban született tudományos eredményekről, új kezelési módokról, az egyesült
2008. november 21. péntek 12:35 - Hírextra
A neonatológus szakember elmondta: a koraszülött-ellátást sikerágazatnak lehet nevezni az egészségügyön belül, a gyógyítás színvonala és eredményei megközelítik a nyugat-európai szintet.
A rektor a nehézségekről elmondta: a sikerek ellenére ez az a szakterület, ahonnan a leghamarabb elmennek a szakápolók, a rektor reményei szerint ezen a téren is születik megoldás. Hangsúlyozta:

kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a roma és nem roma lakosság között nagyok az eltérések a újszülött-halandósági adatok között. Élettani tények szólnak amellett, hogy a roma populációban alacsony születési súlyú babák jönnek a világra és nagyobb a koraszülés előfordulása, ezért a roma lakosságnak kiemelt gondozást kell adni ezen a területen - mondta.

Székely Tamás egészségügyi miniszter köszöntőjében elmondta: a gyermekgyógyászat és koraszülött-ellátás területén az állam feladata a megfelelő eszközrendszert biztosítani. Hozzátette: az elmúlt években a születésszámok csökkenése megállt, de nem lehetünk elégedettek, amikor a koraszülöttek száma 9 százalék, kétszerese az európai átlagnak.

A tudományos kongresszusra a skandináv országokból, az Egyesült Államokból és Nagy-Britanniából is érkeztek szakemberek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását