2024. április 23. - Béla

A Jobbiknak nincs köze a támadásokhoz

Olyan sajtó- és politikai kampány indult be, amely megpróbálja a Jobbikot, a Magyar Gárdát és a nemzeti oldalt kapcsolatba hozni az elmúlt hetek romák elleni támadásaival - mondta Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, a Magyar Gárda alapít
2008. november 21. péntek 12:31 - Hírextra
A Teve utcai rendőrségi székháznál tartott sajtótájékoztatóján Vona Gábor azt mondta: bűnbakképzés indult be az elmúlt hetek eseményei után, ami "káros, nemcsak a Jobbikra nézve, hanem a magyar társadalomra, az egész magyar közéletre is". Vona szerint a rendőrség nem képes megoldani azokat az ügyeket, amelyek rasszizmussal köthetők össze. Ha nem tudják megoldani, akkor alkalmatlanok, ha viszont nem is akarják felderíteni ezeket az ügyeket, akkor az már politikai ügy - fogalmazott.
Vona felszólította a sajtót, a "balliberális politikát" és a kisebbségi vezetőket, hogy a tetteseket ne a Jobbik, ne a gárda soraiban keressék. "Mi betartjuk a törvényeket (...), egy gyermekes házba kézigránátot dobni, az nem a mi módszerünk" - jelentette ki. A Jobbik elnöke szerint nyomozócsoportot inkább a "cigánybűnözés" felderítésére kellene létrehozni, mert az - szerinte - a vidéki lakosság millióinak, köztük számtalan cigánynak az életét keseríti meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását