2024. május 9. - Gergely

Kerékpárost gázolt halálra egy országgyűlési képviselő

Kivilágítatlan kerékpárral közlekedő biciklist gázolt halálra egy országgyűlési képviselő a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvari külterületén péntek este. Az MTI úgy tudja, Csontos János szocialista képviselő ütött el autójával egy kerékpárost, aki életét vesz
2008. november 21. péntek 21:58 - Hírextra
Vezendi Jánosné őrnagy, a rendőrség megyei szóvivője az MTI-nek a balesetről szóló információt megerősítve elmondta, a település külterületén egy országgyűlési képviselő személygépkocsijával elgázolt egy kivilágítatlanul közlekedő kerékpárost. A biciklis kórházba szállítás közben a mentőben életét vesztette.

A szóvivő ugyanakkor nem adhatott tájékoztatást a képviselő személyéről.Vezendi Jánosné elmondta, a baleset után a képviselő lemondott mentelmi jogáról, együttműködött a kiérkező rendőrökkel, és megfújta az alkoholszondát is, ami negatív volt. A képviselő vállalta a vérvételes vizsgálatot is.
A vizsgálat a közlekedési ügyész bevonásával folytatódik.

Az eset után Csontos János közleményt adott ki, ebben azt írta, hogy a kora esti órákban Sárrétudvari és Biharnagybajom között személyautójával elütött egy kerékpárost; az 50 év körüli férfi a mentőautóban életét vesztette.

Mint írta, a baleset lakott területen kívül, esőben történt, a férfi kivilágítatlan kerékpárral, láthatósági mellény nélkül tűnt fel előtte."Alkoholt nem fogyasztottam, ezt a helyszíni ellenőrzés is igazolta, az áldozaton minden erőmmel megpróbáltam segíteni. A tragikus esemény körülményeit az illetékes rendőrkapitányság vizsgálja. Az eljárás érdekében a helyszínen lemondtam képviselői mentelmi jogomról, a tragédia mélyen megrendített" - írta közleményében a képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását