2024. május 3. - Tímea, Irma

Jövőre eljön a Reanult ideje az F1-ben

Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault csapatfőnöke meg van győződve arról, hogy a következő idényben ismét a régi fényében tündököl az istálló.
2008. november 21. péntek 14:47 - Hírextra
"Jövőre nagyon erősek leszünk, mindenkinek számolnia kell majd velünk" - nyilatkozta az olasz Autosprint című magazinnak Briatore. "Minden rendelkezésünkre áll a jó eredményekhez: sokat fejlesztettünk és hamarosan kész lesz a következő szezonra tervezett versenyautó. Új, fiatal, sikeréhes embereket szerződtettünk. Az eredményesség titka az, hogy fedezzük fel, hol a hiba. Tavaly azért vesztegettünk el öt hónapot, mert képtelenek voltunk megtudni, mi a probléma. Most felkészültünk!"

A Renault-nál jövőre is a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso és brazil Nelson Piquet Jr. irányítja majd az autókat.

A spanyol versenyző tavaly egy év szünet után tért vissza a Briatore irányította alakulathoz, amellyel 2005-ben és 2006-ban is világbajnoki címet nyert. Tavaly a McLaren-Mercedest vezette, de rendkívül megromlott a viszonya a brit Lewis Hamiltonnal, ezért visszatért korábbi sikerei színhelyére.

Alonso idén 61 ponttal az ötödik helyen végzett a világbajnoki pontversenyben, két futamon, Szingapúrban és Japánban tudott győzni, míg Piquet Jr. 19 szerzett pontjával a 13. helyen zárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását