2024. április 23. - Béla

"Overdose lóversenytörténelmet írhat"

"Hosszú távra még nem tervezünk, előbb jöjjön rendbe az egészsége" - beszélt Overdose-ról tulajdonosa, Mikóczy Zoltán. Ascotból ugyan hiányzott a magyar csodaló, jövőre azonban elindulhat a duplázás útján.
2009. június 20. szombat 09:29 - HírExtra
Mikóczy Zoltán és a PannoniaOverdose.hu tudósítói egy kis esélylatolgatásra szánták el magukat. Annak az ascoti futamnak az esélyeit, melyben Overdose is indult volna:

Kit tart favoritnak?


Nagyon érdekes lett volna, ha a Kings’ Standet nyerő Scenic Blast tudott volna indulni...

Ugye Overdose esetében is felmerült a duplázás, mármint a tervekben...

Igen. A Kings’ Stand Stakesben futott formáját jó lett volna összehasonlítani a másik ausztrál sprinter klasszissal Takeover Targettel, de erre sajnos nem fog sor kerülni, mert nem indítják újra.

Takeover Target, már nyert King’s Standet 2006-ban, tavaly pedig második volt. 2006-ban megpróbált duplázni, de a Golden Jubilee-ban csak harmadik lett, tavalyelőtt, amikor csak ebben a futamban indult már második volt.

A duplázás egyedül csak az ausztrálok szupersprinterének, Choisir-nek sikerült 2003-ban. Majd a newmarketi July Cupban is elindult, és második lett. Azóta fedez. Még nincs olyan ló a világon, amelyik ezt a három versenyt megnyerte volna.

Ezek szerint önnél Takeover Target a favorit?


Ő az egyik, de nagyon kíváncsi vagyok a dél-afrikai szupersprinterre, J J the Jet Plane-re is...

Övé a legmagasabb, 136-os Timeform, ráadásul legutóbbi hat futásából ötöt megnyert.

Ha mindenképpen egy lovat kéne favoritként választanom, akkor benne bíznék leginkább. Ami még nagy kérdés, hogy Sacred Kingdom hogy viselte az utazás fáradalmait, ő évek óta a legjobb hongkongi telivér, s most először fut Európában. Amúgy szintén ausztrál tenyésztés, tavaly a Golden Jubilee Stakesben helyen futott be. Tehát én igazából három ló csatáját várom, J J the Jet Plane, Takeover Target és Sacred Kingdom között. De legjobban az érdekel, hogy a hosszú utazás milyen hatással van Sacred Kingdom formájára, hiszen a mi terveinkben is ilyen hosszú utak szerepelnek, ha a későbbiekben Európából valamely más kontinensre ruccannánk át.

Mi várható a hazai lovaktól? Az angolokat első sorban a tavalyi győztes Kingsgate Native képviseli, és az a Diabolical, aki legutóbbi öt futásán mindig helyezett volt, többek között második Santa Anitában a Breeders’ Cup Turf Sprintben, majd harmadik helyek, kétszer Dubajban és egyszer Szingapúrban.

Kingsgate Native formája papíron jobb, ráadásul Diabolicalt az a Dettori lovagolja, aki a Godolphin istálló lovasa, nekik pedig mostanában nem igazán megy. Sokkal kíváncsibb lettem volna Fleeting Spiritre, nagyon nagy finissel jött a Kings’ Stand Stakesben, de négy napra rá talán őt sem merték újra indítani, hiszen a start után azonnal egy enyhe emelkedő következik.

Jövőre Overdose megpróbálhatja a duplázást?


Azzal olyan híressé válhatna, mint tegnap Yeats, aki négy egymást követő évben nyerte a hosszú távú Ascot Gold Cupot, amivel lóversenytörténelmet írt. De ilyen hosszú távra még nem tervezünk, előbb jöjjön rendbe az egészsége.

Végül is Yeats hét évesen vált élő legendává...

Ráadásul úgy, hogy ő még mén, és nem herélt. Ha jól értesültem, vissza is vonultatják, és fedezőmén lesz.

Ellenben a Golden Jubilee Stakes egyik esélyesével, a tíz éves Takeover Targettel, aki már nem mén.


Vele addig, amíg az egészsége engedi, amíg jó formában tudják futtatni, addig nekünk is számolnunk kell, csakúgy, mint a szintén herélt francia Marchand d’Or-ral.

Bárhogy is, Takeover Target és a többi ló (na meg persze a tulajdonosaik) megnyugodhatnak,hogy nem lesz ott a mezőnyben „az ágyában fekvő” Overdose
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását