2024. április 29. - Péter

Fiatal politológusok konferenciája

Debrecenben folytatódott pénteken a Kárpát-medencei fiatal politológusok egy nappal korábban Nagyváradon megkezdett konferenciája.
2008. november 21. péntek 20:15 - Hírextra
A harmadik alkalommal megrendezett tanácskozás témáját tekintve eddig is Kárpát-medencei volt, most első alkalommal azonban ténylegesen Kárpát-medenceivé bővült azzal, hogy Nagyvárad is helyet biztosított a tanácskozásnak - mondta a debreceni megnyitón Andorka Miklós, a Politológus Hallgatók Országos Egyesületének alelnöke.

A rendezvényt azon kevés fórum közé sorolta, ahol a hallgatók is előadói szerephez juthatnak fontos témákban.

Debrecenben három szekcióban - a kisebbségi magyar közösségek és a többségi államhatalom viszonyáról, az identitás és ideológia összefüggéseiről, valamint a társadalom és a politika viszonyáról a visegrádi országokban és a Balkánon - cseréltek véleményt a résztvevők.A pénteki program Boross Péter volt miniszterelnöknek Közép-Európa elmúlt 20 évéről tartott rendhagyó történelemórájával fejeződött be.

A Kárpát-medencei fiatal politológusok konferenciája szombaton a nemzetpolitika időszerű kérdéseiről rendezendő fórummal folytatódik, illetve ér véget Debrecenben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását