2024. április 30. - Katalin, Kitti

Jó szándékú Teleki

Teleki László szocialista országgyűlési képviselő szerint egy kereskedelmi televízióban elhangzott "jó szándékú, de esetlegesen félreérthető" mondata miatt érték méltatlan politikai támadások. A romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott ezt pénteken,
2008. november 21. péntek 20:22 - Hírextra
A szocialista politikust a TV2 Mokka című csütörtöki műsorában a pécsi kettős gyilkossággal összefüggésben kérdezték. Az előtte megszólaltatott rendőrségi szóvivő azt mondta, semmilyen adatot nem találtak arra, hogy etnikai támadás történt volna. Teleki László erre utalva interjújában azt mondta: "remélem, hogy ez tévedés lesz, és talán bebizonyosodik az, hogy más indíttatásból keletkezett ez a bűncselekmény". Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy azt reméli-e: végül majd az bizonyosodik be, hogy etnikai indíttatású volt a támadás, igennel válaszolt.

Teleki Lászlónak a kereskedelmi televízióban elhangzott mondatát több lap is idézte. A képviselő elismerte, hogy kijelentése "esetlegesen félreérthető" lehetett, ám, mint írta, valójában arra akart utalni, hogy "az elmúlt hetek támadásai is bizonyítják, a magyarországi cigányság helyzete több figyelmet érdemel".

A pécsi és nagycsécsei esetek ismét a figyelem középpontjába emelték hazánk legnehezebb sorsú rétegének problémáit - utalt rá a politikus, hozzátéve: "mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy az elmúlt hetek támadásait felderítse a rendőrség".

A nyomozóhatóságoknak kell megtalálni a tetteseket, és meg kell értenünk a támadások okait. Nem engedhetjük, hogy előítéleteink befolyásoljanak minket, meg kell várnunk a teljes körű, és alapos vizsgálat eredményeit - hangoztatta a szocialista politikus, aki szerint Magyarországnak és az itt élő romáknak is higgadt és felelős összefogásra van szüksége, nem pedig előítéletes pánikkeltésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását