2024. április 26. - Ervin

Tátrai Tibor bemutatkozik

Szolid, nyugodt, finom, lebegős muzsika, valahol a rhythm and blues és a smooth jazz között; Tátrai Tibor gitáros szerint ez várható új zenekarától, a Tátrai Trendtől, amely szombaton mutatkozik be a nagyközönségnek a Művészetek Palotájába. Fellép a zenés
2008. november 20. csütörtök 12:52 - Hírextra
Amikor a Latin Duó tavaly koncertezett a Művészetek Palotájában, akkor a Mendelssohn Kamarazenekarral közösen adtak elő egy klasszikus hangulatú darabot. Tátrai Tibor az MTI-nek azt mondta, akkor a ritmusszekció játéka nagyon megtetszett neki. Ősszel alapították meg Glaser Péter nagybőgőssel, Pintér Tibor gitárossal és Czibere József ütőhangszeressel a Tátrai Trendet, a szombati bemutatkozó koncerten meghívott vendégként fellép a szintén ütőhangszeres Horváth Kornél is.

Új zenekaráról azt mondta: szeretett volna egy kicsit szolidabb irányba mozdulni, kellemes, szerethető zenét csinálni. "Ehhez mindenképpen szükségem volt egy nagyon jó bőgősre és Jamie Winchester is Glaser Pétert ajánlotta" - jegyezte meg Tátrai Tibor.

Bár még csak egy hónapja létezik a formáció, máris elkészült a Tátrai Trend első, Primőr című lemeze, amelyen a Művészetek Palotájában tartandó fellépést felvezető november 7-iki, szigetszentmiklósi klubkoncert hallható.

"A cím arra utal, hogy minden bandám indulásakor azt szoktam mondani, ússzuk meg az első három bulit paradicsom nélkül, és akkor már sínen vagyunk" - tette hozzá Tátrai Tibor.

A szombati koncertről azt mondta: amikor a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe belép, mindig áhítat fogja el, ugyanakkor szorongás is, hiszen ez Magyarország legszebb és legelegánsabb koncertterme. "Nagyon szeretem a klasszikus zenét, és úgy érzem, itt nekem ki kell tennem a lelkem" - fogalmazott a koncert kapcsán.

Tátrai Tibor arról is beszámolt, hogy az új csapat mellett párhuzamosan két korábbi együttesével, a Latin Duóval és a hagyományos rhythm and blues zenét játszó Magyar Atommal is rendszeresen fellép. Ami a főzenekart, a Tátrai Bandet illeti, jövőre lesznek húszévesek, és Tátrai Tibor szerint mindenki akarni fogja, hogy újra összeálljon a klasszikus felállás, természetesen Charlie-val, legalább egy nagy bulira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását