2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ágh levelet írt a kancelláriának

Írásbeli kérdéssel fordult a kancelláriaminiszterhez a fideszes Ágh Péter azt firtatva, Kiss Péter nem tartja-e arcátlan dolognak, hogy miközben a kormány brutális megszorításokat vezet be, a miniszterelnök már megint különgépre költi a közpénzt.
2008. november 20. csütörtök 18:40 - Hírextra
Az MTI-hez eljuttatott közleményben Ágh Péter azt írja, hogy a brutális megszorító intézkedések ellenére a kormány 1,2 milliárd forintos kommunikációs szerződéseket köt, 116 millió forintért egészségügyi road-showt szervez, Gyurcsány Ferenc pedig továbbra is különgépen repül külföldi útjaira.

Az ellenzéki képviselő közlése szerint ebben az évben ez már sokadszor fordul ez elő, és példaként a kormányfő bukaresti, davosi, sarajevói és madridi útját említi.

Csütörtökön kiderült, Gyurcsány Ferenc és kísérete 5,4 millió forintért ismét különgépen utazik, a Budapesttől csupán 530 kilométerre lévő Prágába, és a fővárostól 470 kilométerre fekvő Belgrádba - írta közleményében Ágh Péter.

A politikus azt a kérdést is feltette: miért dolgozik a miniszterelnök mellett hatalmas külügyi stáb, ha nem tudja megoldani, hogy Gyurcsány Ferenc külföldi programja összhangban legyen belföldön tett ígéreteivel?

Ágh Péter az oktatási miniszterhez is kérdést intézett, annak a hírnek a kapcsán, amely szerint az év végén százezer forintos jutalmakat osztanak ki az Oktatási és Kulturális Minisztériumban. Egyebek között azt kérdezte Hiller István oktatási minisztertől, hogy jut-e ebből a pénzből azoknak a tanároknak, akiknek folyamatosan csökken a fizetésük?
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását