2024. május 2. - Zsigmond

El akarják titkolni a felvételi adatokat

Az Oktatási Minisztérium el akarja titkolni a felvételi adatokat, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozni a népszavazás előtt, mennyivel kevesebb volt a jelentkező a felsőoktatásban, mint korábban - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke keddi sajtótájékoz
2008. március 4. kedd 18:03 - Hírextra
ifejtette: reméli, a mostani titkolózás azt jelenti, hogy pusztán meg akarják úszni ezt a hetet, nem pedig azt a szándékot takarja, hogy a tandíj emelésére készülnek.

Felidézte, 2006-ban közmegegyezés volt abban a kormánypártok és az ellenzék között, hogy Magyarországon nem akarnak tandíjat. A választások után ennek ellenére a koalíció olyan tandíjrendszert foglalt törvénybe, amelyik azzal a veszéllyel fenyeget, hogy nem kerülhet be a felsőoktatásba az, aki tehetséges, hanem csak azok, akiknek a szülei meg tudják fizetni a tandíjat.
A jelentkezők száma a tandíj bevezetésének hírére már 2006-2007-ben jelentősen csökkent, mintegy 25 ezer "potenciális tehetsége ennek az országnak" esett el attól a lehetőségtől, hogy egyetemre, vagy főiskolára járjon - mondta az ellenzéki politikus. Attól tart - tette hozzá - hogy idén tovább csökkent a jelentkezők száma.

Az elmúlt években néhány nap alatt, 2005-ben hét, 2006-ban pedig kilenc nap alatt nyilvánosságra kerültek az adatok, most pedig február 15-e óta már 19-20 nap telt el, ami annyit jelent, hogy a minisztérium titkolózik - jelentette ki Pokorni Zoltán.

Amikor Hiller István oktatási miniszter hétfőn a parlamentben azt állította, hogy az elmúlt nyolc évben nem sikerült harminc napon belül a jelentkezési lapok összeszámlálása, nem mondott igazat - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását