2024. április 29. - Péter

Dupla pénz szimpla dugás

Súlyos pénzbüntetésre és rendőrségi nyilvántartásba vételre számíthatnak a brit kormány szerdán bejelentett tervei szerint azok, akik kényszerprostituáltak szolgáltatásaiért fizetnek. A szigorítási szándékot mindazonáltal a szexiparban dolgozók sem fogadj
2008. november 19. szerda 15:53 - Hírextra
Jacqui Smith belügyminiszter közölte: a kormány szándékai szerint a jövőben ezer fontig terjedő bírsággal sújthatnák azokat, akik mások - futtatók, kábítószer-kereskedők - által utcára kényszerített, illetve embercsempészek által Nagy-Britanniába hurcolt prostituáltaktól vásárolnak szexet.

A tervezett - Angliára és Walesre vonatkozó - szigorítás alól nem lesz mentség, ha az elmarasztalt nem tudta, hogy az utcákat kényszerből, akarata ellenére járó prostituálttal került kapcsolatba.

Ha azonban az derül ki valakiről, hogy embercsempészet áldozatának fizetett szexuális szolgáltatásért, és erről tudott is, a vád akár nemi erőszak is lehet.

A kormány tervei szerint az ilyen esetekben születő elmarasztaló ítélet büntetett előélettel jár.
A belügyminiszter a BBC rádiónak szerdán azt mondta: nem lehet arra hivatkozni, hogy egyenrangú felek szexuális kapcsolatáról van szó, mert a prostitúcióra kényszerített, embercsempészek hálójába került nőknek "nincs választásuk, a férfiaknak van".

Jacqui Smith szerint a hozzávetőleg 80 ezer nagy-britanniai prostituált 70 százaléka akarata ellenére, mások által kényszerítve űzi ezt az ipart.Nikki Adams, az angol prostituáltak szövetségének vezetője azonban kijelentette a BBC-nek, hogy ez "a kormány által kitalált" szám. Adams szerint a brit szexiparban dolgozók többsége szabad akaratából választotta ezt az életmódot, "tanárok például ugyanúgy vannak köztük, mint diákok".

Az érdekvédő szerint a kormánynak, főleg a jelenlegi gazdasági válság közepette, inkább a prostitúciót ösztönző tényezőkre - az eladósodásra, a szegénységre - kellene összpontosítani a törvényi üldözés helyett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását