2024. április 25. - Márk

Uniós támogatásból

Csorna egyik helyi védettség alatt álló épületét, a Fő téren álló volt községházát több mint 38 millió forintos uniós támogatással újítják fel. A támogatási szerződést Turi György polgármester és Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ü
2008. november 18. kedd 16:03 - Hírextra
Horváth Jácint az MTI-nek elmondta: a csornai projekt a Nyugat-dunántúli Operatív Programból nyert támogatást.A 42,5 millió forintos beruházás eredményeként megújul a Rába-közi kisváros egyik karakterisztikus épületének külső homlokzata. Kicserélik elöregedett nyílászáróit és tetőszerkezetét. Az 1878-ban emelt épület annak idején a tűz martalékává vált, 1927-ben eklektikus stílusban építették újjá. Jelenlegi, rossz műszaki állapotában is a csornai városkép egyik meghatározó eleme - közölte Berzlanovichné Nagy Eszter, az önkormányzat osztályvezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a kétszintes épület egyik felében közcélú feladatokat ellátó szervezetek, köztük a több célú kistérségi társulás és az állatorvosi hivatal tevékenykedik. Az épület másik fele a zeneiskola kiköltözése óta üresen áll. A felújítás után az elnéptelenedett épületszárnyat is közcélra kívánják hasznosítani.

Horváth Jácint az eseményen elmondta: a nem megyei jogú városok fejlesztésére hét év alatt 9 milliárd forint áll rendelkezésre a Nyugat-Dunántúlon, az úgynevezett "kisléptékű pontszerű kisvárosi fejlesztések" elnevezésű pályázat keretében. A pályázók eddig 350 millió forintot nyertek ebből a forrásból. Az első támogatási szerződést Csornával írták alá - tette hozzá a fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását