2024. április 26. - Ervin

Nemi erőszak elkövetőit fogták el

Az elmúlt hétvégén elkövetett két bűncselekmény - erőszakos közösülés és egy éjjel-nappali büfé kirablása - gyors felderítéséről tartottak sajtótájékoztatót a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden Szolnokon.
2008. november 18. kedd 13:25 - Hírextra
Bajári Attila alezredes, a Szolnoki Rendőrkapitányság megbízott vezetője elmondta: november 14-én, pénteken egy hajléktalan férfi a kora esti órákban a városban a cukorgyári autóbusz-végállomásnál egy fiatalkorú lányt a hajánál fogva egy erdős, bokros területre húzott, majd arra kényszerítette, hogy közösüljenek. Eközben többször megütötte, és késsel megvágta. A közösülés után a férfi elvette a lány ékszereit.

A lakóotthonban élő sértett csak másnap mert bejelentést tenni a rendőrségen, és a személyleírás alapján a nyomozók a Tószegi úti hajléktalanszálló közelében lévő romos házban megtalálták az elkövetőt, B. Józsefet. A helyszínen lefoglalták tőle a kést és az ékszereket. A 48 éves, büntetett előéletű férfi már több, nemi erkölcs és vagyon elleni jogsértést elkövetett. Mostani cselekményéért őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Bodor Tamás főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa arról számolt be, hogy ismeretlenek november 15-én hajnalban a 4-es főút mellett, Surjánynál egy éjjel-nappal nyitva tartó büfét raboltak ki. Az arcukat eltakaró rablók - egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzve - az eladónőt bántalmazták, és a bevételt elvették. A zsákmány - 107 ezer forint - megszerzése után gépkocsival elmenekültek a helyszínről.

Az eladónő értesítette rendőröket, akik a helyszín közelében feltartóztattak egy autót, miután a benne ülőkre illett a nő által megadott személyleírás. Az igazoltatás és a házkutatás során kiderült, hogy a 18 éves és a 21 éves büntetlen előéletű tiszabői fiatalember megalapozottan gyanúsítható a fegyveres rablással. Azóta előzetes letartóztatásba kerültek.

A sajtótájékoztatón Vasas Károly alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság alosztályvezetője a november 11-én Jászberényben történt gyilkosság részleteit ismertette: az 55 éves férfi áldozatot feltehetően azért ölték meg, mert korábban szexuálisan zaklatta az egyik elkövetőt, a 15 éves B. Dávidot, aki ezért társaival - egy 20 éves és egy 19 éves fiatalemberrel - bosszút akart állni rajta. Mindhárom gyanúsítottat elfogták már az emberölés napján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását