2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ítélethozatal később

Később hoz ítéletet a dögei iskola-beruházással kapcsolatos, országos visszhangot kiváltó ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság, amely előtt a település független polgármesterét vezető beosztású hivatalos személyként elkövetett vesztegetés bűntet
2008. november 27. csütörtök 12:50 - Hírextra
A bíróság Toma Attila vezette büntetőtanácsa a bizonyítási eljárás során ezúttal újabb tanúkat, valamint a vádemelés vesztegetési gyanúját megalapozó hangfelvételt hallgatta meg.
A digitális diktafonnal készített és számítógépes technikával lemezre mentett felvételen az volt hallható, hogy 20 millió forintos kenőpénzről esik szó a dögei iskola felújítási és bővítési munkálatainak kivitelezői megbízásával kapcsolatban, s az összegből 8 milliót át is adtak.

Az ügyészség által benyújtott vádirat szerint a pénzt Vincze Ferenc Tibor polgármester kérte az építő Popovics-Szabó Kft. egyik tulajdonosától, aki hangfelvételt készített a megbeszélésekről.

Az önkormányzati vezető a bíróság előtt csütörtökön azt mondta, hogy a felvételen szereplő összegek a tervező és az alvállalkozók kifizetésére vonatkoztak, a cég képviselője viszont azt állította, hogy azokhoz az önkormányzatnak nem volt köze, a fővállalkozó kötelessége volt, aminek a cég könyvelésében természetesen "nyoma van".

A megvádolt polgármester ezúttal is tagadta, hogy az ő hangja lenne a felvételen, s védői szintén azt hangoztatták, hogy "az eljárás során az önkormányzati vezető soha nem ismerte el a felvételen való szereplését". S azt sem mondta a helyhatósági vezető az ügyvédek szerint, hogy "lejátszódott volna ilyen beszélgetés közte és a kft. társtulajdonosa között". A védők szakértő kirendelését kezdeményezték a felvétel valódiságának tisztázásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását