2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Feldarabolt kisfiú

Megöltek és feldaraboltak egy hatéves albínó kisfiút a kelet-afrikai Burundiban. A gyermeket két férfi mészárolta le a tanzániai határ közelében, Kinyinya járásban.
2008. november 18. kedd 18:03 - Hírextra
Afrika egyes vidékein gyakran ölnek meg albínókat, és egyes testrészeiket, hajukat, bőrüket és nemi szervüket kuruzslóknak adják el, akik mágikus hatást tulajdonítanak az albínókból származó testrészeknek.

Tavaly óta 30 albínót öltek meg Tanzániában és négyet Burundiban - közölte egy albínókat támogató tanzániai csoport.A tanzániai Albínó Társaság sürgette a kormányt, hogy vesse be a hadsereget, hogy meg tudják állítani az albínók elleni támadásokat. "Többet kell tennünk, hogy megállítsuk ezeket az embereket" - mondta Ernest Kimaya, a társaság szóvivője.

A hónap elején egy nyugat-tanzániai menekülttáborban megsérült egy asszony, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy betörjenek a házukba olyanok, akik albínó kislánya után kutattak.A rendőrség Délnyugat-Tanzániában letartóztatott egy embert, aki azt tervezte, több mint 600 ezer forintnak megfelelő összegért eladja albínó feleségét egy kongói üzletembernek.
A 40 millió lakosú Tanzániában több mint 200 ezer albínó él.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását