2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Zöld vonalon már megvan az egység szlovák és magyar között

A magyar Zöld Demokraták és a szlovák Zöld Párt hétfőn az Esztergomot és Párkányt összekötő Mária Valéria hídon élőláncot alkotva emelte fel szavát a magyar-szlovák megbékélés érdekében.
2008. november 17. hétfő 17:00 - Hírextra
A jövő kihívásaira az Európai Unióban kell megfelelő választ találni. Szakítani kell a XIX. század nacionalista törekvéseivel és a XXI. század jegyében a megbékélés lehetőségeit kell keresni - mondta el a párt elnöke az MTI-nek.

A két szervezet vezetői a híd lábánál beszédet mondtak a szlovákiai Párkányban és a magyarországi Esztergomban, majd a Mária-Valéria híd gyalogjárdáján mintegy ötven résztvevővel hozták létre a két várost összekötő élőláncot. Ezt követően magyar és szlovák zászlókkal összekötöttek egy zöld szívet, melyet a hídon helyeztek el.

Droppa György, a párt elnöke elmondta, elítélnek minden szélsőséget, nem kívánnak mesterségesen megmérgezett politikai légkörben élni. Meg vannak győződve arról, hogy a két nemzet közös akarata, kultúrája és demokratikus érzéke megadja a határozott választ mindazoknak, akik a kialakult helyzetben politikai kártyákat játszanak ki - tette hozzá a párt elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását