2024. május 10. - Ármin, Pálma

Tagtoborzót tart a BRFK

Toborzóirodát nyitott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a főváros V. kerületében, hogy így próbálja megállítani a budapesti rendőrök létszámának tíz éve tartó csökkenését - mondta el szerdán az iroda megnyitója alkalmából Tóth Gábor, a főváros rendő
2008. április 23. szerda 16:13 - Hírextra

A Havas és a Molnár utca sarkán található iroda előtt tartott sajtótájékoztatón Tóth Gábor közölte, jelenleg 1.300-an hiányoznak a BRFK állományából, közülük 968 olyan rendőr, akinek közterületen kellene feladatot ellátnia.

A rendőrfőkapitány rámutatott: a létszámhiány elsődleges oka, hogy sok vidéki származású, fiatal rendőr fél- vagy egyévnyi fővárosi szolgálat után hazamegy a szülőkörnyezetébe. Továbbá az elmúlt években az átlagosnál több rendőr is idő előtt vonult nyugállományba - tette hozzá.

Tóth Gábor beszámolója szerint megkeresnek szakközépiskolákat, gimnáziumokat és munkaügyi központokat is, hogy megfelelő információkkal szolgáljanak számukra a testület feladatairól és működéséről.

Az iroda megnyitóján a főkapitány arról is beszélt, hogy a budapesti állománynak jelenleg 60 százaléka vidéki rendőr, ezért a létszámhiány csökkentése érdekében az ő lakhatási feltételeiket is meg kell oldani. Hangsúlyozta: már most is négy szállóval, illetve havi 20.000 forint albérleti hozzájárulással igyekeznek segíteni a vidéki származású rendőrök lakhatását.

Átmeneti megoldásként 300 vidéki rendőrt vezényelnek a fővárosba - elsősorban belvárosi részekre -, június elsejétől pedig 510 végzett rendőr szakközépiskolás és 90 rendőrtiszti főiskolát befejezett fiatal fog csatlakozni a BRFK állományához - mondta el Tóth Gábor.

A fennálló rendőrhiány ellenére megfelelő a közbiztonság a fővárosban - hangsúlyozta a budapesti rendőrfőkapitány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását