2024. május 3. - Tímea, Irma

Kikapott a Veszprém

Háromgólos vereséget szenvedett az MKB Veszprém a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, így csak az utolsó fordulóban dől el, hogy a magyar csapat bekerül-e a középdöntőbe.
2008. november 17. hétfő 07:38 - Hírextra
A két csapat október 5-i mérkőzésén az akkor hazai veszprémiek 29-28-ra nyertek. A mostani csata azért is volt fontos, mert a kiírás alapján a kvartettek első két helyezettjei a középdöntőbe magukkal viszik az egymás elleni eredményeket.

Eleinte felváltva estek a gólok, de addig Peric védéseivel tartotta magát a Veszprém, ám amikor egyre több helyzet maradt ki, és a rivális leindított, pillanatok alatt 6-5-ről 10-6 lett az állás. Ekkor Mocsai Lajos időt kért, és cserékkel próbált frissíteni. Sikerrel tette, mert például emberhátrányban kétszer is betalált együttese, szünet előtt pedig megint egyenlő lett.

A fordulás után megszerezte a vezetést a magyar bajnok, de elszakadni nem tudott. A nagy rohanásban 17-19 után 21-19-re módosult az állás. A folytatásban többször emberelőnybe került a német alakulat, amely 28-23-ra ellépett. Mocsai időkérését követően két góllal csökkent a különbség, ám Lapcevic újabb - már piros lapot érő - kiállítása miatt változtatni kellett a védelmen.
Utolsó rohamra indult a Veszprém, de háromgólos vereség lett a vége.

A Flensburg már továbbjutott, hogy melyik csapat lesz mellette a másik középdöntős, az majd a jövő szombati, Veszprém-Haukar csatában dől el. A magyar együttesnek pontot kell szereznie a 16 közé kerülésért.

Eredmény:
F csoport, 5. forduló:
Flensburg-Handewitt (német) - MKB Veszprém 32-29 (15-15)
--------------------------------------------------------


Szombaton játszották:
Zaporizzsja (ukrán)-Haukar Hafnarfjördur (izlandi) 26-15 (12-8)
Az állás: 1. Flensburg 8 pont, 2. Veszprém 6, 3. Hafnarfjördur 4, 4. Zaporizzsja 2

Korábban:
H csoport:
Pick Szeged - Wisla Plock (lengyel) 26-17 (15-8)
Rhein Neckar-Löwen (német) - HC Zagreb (horvát) 27-27 (11-15)
Az állás: 1. Zagreb 8 pont (157-131), 2. Rhein-Neckar 8 (161-137), 3. Szeged 4, 4. Plock 0

A horvát és a német csapat már bejutott a legjobb 16 közé, a Szeged átkerül a KEK nyolcaddöntőjébe, míg a Plock búcsúzott az európai porondtól. A Tisza-partiak az utolsó fordulóban, jövő szombaton Zágrábban lépnek pályára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását