2024. április 30. - Katalin, Kitti

VB-2010: Ghána fohászkodik

Különleges imádságokat tartanak szerte Ghána fővárosában, Accrában, hogy isteni segítséget kérjenek a nemzeti együttesnek, amely pénteken Uruguay ellen lép pályára a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.
2010. július 1. csütörtök 19:40 - HírExtra
"Hatalmas felelősség van a Fekete Csillagok vállán, mert igazán sorsdöntő mérkőzésen lépnek pályára" - mondta John Kufuor korábbi ghánai elnök, aki válogatottja győzelmére tippel és úgy gondolja, hogy az elődöntőbe jutás hatalmas jelentőséggel bírna az egész fekete kontinens számára.

A múlt szombati nyolcaddöntőben Ghána hosszabbításban az Egyesült Államok csapatát győzte le 2-1-re, amit az országban olyan féktelen ünneplés követett, hogy többen megsérültek, helyi értesülések szerint még haláleset is történt. Ezért a kormány egy közleményt adott ki, amelyben megkéri a lakosságot, hogy visszafogottan ünnepeljék az esetleges győzelmet, mert "mindenkire szükségünk van a későbbi sikereknél".

Amennyiben Ghána pénteken kiharcolja az elődöntőbe jutást Uruguayjal szemben, akkor a vb-k történetének első afrikai együttese lesz a legjobb négy között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását