2024. május 8. - Mihály

Felújított uszoda

Átadták Százhalombatta felújított uszodáját, a korszerű létesítmény a helyi önkormányzat 480 millió forintos beruházásában, banki konstrukcióban valósult meg - közölte a városháza sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
2008. november 17. hétfő 12:13 - Hírextra
Tomek Noémi elmondta, hogy a fedett uszoda felújítási munkái a régi sátras uszoda elbontásával ez év áprilisában kezdődtek. Oldalfalait alumínium nyílászárók és üvegtáblák határolják. Egy 25 méteres, négypályás, feszített víztükrű medence fogadja a vendégeket. A felújított uszoda szervesen kapcsolódik a mellette lévő sportuszodához, folyosóval teremtették meg az összeköttetést - tette hozzá.

A sajtóreferens beszámolója szerint a Pest megyei település nemzeti sportváros címmel rendelkezik, amit azzal érdemelt ki, hogy az önkormányzat különös súlyt fektet a mozgásra. Ennek eredményeként a 18 ezer lakosú város lakói közül 9 ezren űznek valamilyen sportot, a két uszodába pedig 7.300 gyerek jár rendszeresen. Néhány hónapja már átadták a város új sportuszodáját, amelynek több mint egymilliárd forintos költségeit szintén az önkormányzat fedezte banki konstrukcióban.

A város azért képes jelentős forrásokat áldozni a sportlétesítmények - így az uszodák - fejlesztésére, mert az iparűzési adó bevételei ezt lehetővé teszik. Itt üzemel ugyanis a Mol Nyrt. Dunai Finomító és a Dunamenti zrt. óriás ipari létesítménye, és a Százhalombatta mellett kialakított ipari park is megtelt - mondta Tomek Noémi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását