2024. április 29. - Péter

Koncerttel a békéért

Egymással súlyos konfliktusban álló nemzetek, népcsoportok tagjaiból álló zenészcsapat készül nagyszabású koncertre Brüsszelben december 3-ikán, a Bozar művészeti központban.
2008. november 16. vasárnap 20:45 - Hírextra
A vállalkozás lelke - mint az a Brüsszelben kiadott tájékoztatóból kitűnik - Hüseyin Sermet török komponista, aki 2003-ban alakította meg a Művészek Szövetsége a Békéért (ADAP) nevű szervezetet.

A tervezett előadáson egy török, egy örmény, egy görög, egy ciprusi görög, egy ciprusi török, egy amerikai, egy iráni, egy izraeli és egy egyiptomi zongorista ad elő Rossini-, Poulenc-, Liszt-, Jolivet-, Ravel-, Gershwin-, Sosztakovics- és Bizet-műveket - deklaráltan azzal a céllal, hogy felmutassák "a zene erejét", amely reményeik szerint alkalmas arra, hogy elősegítse a nemzeti gyűlölködésen való felülemelkedést.

A rendezvényhez támogatást nyújt az Istanbul2010 nevű alapítvány. Isztambul 2010-ben - Péccsel és a németországi Essennel együtt - Európa egyik kulturális fővárosaként mutatkozik be, és a koncert egyben ehhez is mintegy "felvezetésként" szolgál, a török nagyváros kulturális arculatának megismertetését szolgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását