2024. május 14. - Bonifác

Pénzt az informatikába!

A kormány azzal tud hatékony és hosszú távú költségcsökkentő intézkedéseket hozni, ha növeli az informatikai fejlesztésekre szánt összegeket - áll az MDF szombati nyilatkozatában.
2008. november 15. szombat 12:56 - Hírextra
Ezért az MDF további források bevonását sürgeti az elektronikus kormányzati rendszer fejlesztésére, valamint azt, hogy az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program, illetve az Informatikai Közháló Program működtetésére legalább a tavalyi évivel azonos összeget fordítsák.

Az MDF számára elfogadhatatlan, hogy miközben a kormány látványkonferenciákon szóvirágokkal kápráztatja a közönséget, a valóságban döntéseivel hátráltatja a reformokat. A közigazgatás modernizációját szolgáló Elektronikus Közigazgatás Operatív Program, valamint az Államreform Operatív Program keretösszegének átcsoportosítását és csökkentését tervezik, az Informatikai Közháló Program működtetésére, amely 7268 végponton biztosít szélessávú internet szolgáltatást az összes közoktatási intézmény, mintegy 600 önkormányzat, több száz kiskönyvtár és művelődési ház számára, kb. egyharmaddal, mintegy 1,3 milliárd forinttal terveznek kevesebb forrást biztosítani a jövő évben. Ezekkel a látszatmegoldásokkal a kormány nem érhet célt, hiszen a mai fejlesztéseken elspórolt forintokat holnap működési többletköltségként kell majd megfizetni.

A kormány úgy viszonyul a közigazgatáshoz, mint az a gazda, aki a gyümölcsfáját minden évben csak metszegeti, de nem fordít időt és pénzt a gondozására, aztán csodálkozik, hogy az ő gyümölcstermése nem olyan szép és bőséges, mint a szomszédé. Az MDF javaslata, hogy a kormány felejtse el a metszőollót és a jövőbeni eredmények érdekében fejleszteni kezdjen. A közigazgatási reform folytatása ma egyet jelent a kormányzati informatikai fejlesztések kiemelt támogatásával, ami az államigazgatás takarékosabb és ésszerűbb gazdálkodását fogja szolgálni és valóságos hosszú távú költségcsökkentést eredményez a költségvetés és az állampolgárok érdekében.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását