2024. május 7. - Gizella

Fogyatékkal élők és ismert művészek koncerteztek

Fogyatékkal élők és ismert művészek adtak jótékonysági koncertet a Papp László Budapest Sportarénában pénteken.
2008. november 15. szombat 08:05 - Hírextra
Az esemény különlegességét az adta, hogy ez volt az első olyan koncert, amelyet fogyatékkal élő szerveztek azért, hogy ép társaikon, a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által gondozott árva gyerekeken segítsenek. Az értelmi sérültekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére létrejött koncerthez népszerű sztárok is csatlakoztak. Fellépett többek között Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Caramel, Kiki, Révész Sándor, Miller Zoltán, Novák Péter, az Edda, Kállay Bori, a 4for Dance, a Gördülő Tánccsoport és a Salsamor Táncegyüttes. Az est házigazdája Vitray Tamás és Várkonyi Attila volt.

Az esemény fővédnökségét Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége vállalta el, aki az esemény megnyitóján elmondta: "a Jobb velünk a világ nevű rendezvény jelentősége abban rejlik, hogy rámutat: a segítségnyújtás lehetőségei határtalanok". Részt vett a koncerten Göncz Árpádné és Mádl Dalma is, az esemény két védnöke.

A három órás koncerten jól ismert slágerek hangzottak el, mint például az Álmodtam egy világot magamnak, a Csakazértis szerelem, a Neked írom a dalt, a Most élsz!, a Szállj fel magasra, az Egyszer véget ér a lázas ifjúság című dal. Az ismert művészek a Nemadomfel Együttessel és a dévai árva gyerekekkel közösen énekelték el a számokat.

A koncert mellett egyéb érdekességekkel is készültek a szervezők. A Nemadomfel Alapítvány, a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Kamaszfesztivál Szervezőiroda támogatása által kiírt Jobb velünk a világ - Fogyatékosok az egészségesekért című fotópályázatra 12-18 évesek által beküldött munkákból nyílt kiállítás a koncert előtt a Papp László Sportarénában. Délután négy órától pedig különleges vásár nyílt, amelyen sérülteket foglalkoztató szervezetek árusították termékeiket, így fogyatékos emberek által készített ajándéktárgyakat, kézműves termékeket, szőnyegeket, faliképeket, gyöngyből készült ékszereket.

A vásár valamint a koncert bevételét a Böjte Csaba által szervezett Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő 1500 gyerek támogatására, egy új otthon létrehozására fordítják a szervezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását