2022. május 28. - Emil, Csanád

Marica grófnő Komáromban

Kálmán Imre népszerű operettjét, a Marica grófnőt újszerű rendezésben mutatják be szombaton este a komáromi Lovas Színházban. A darabban kibontják azokat a lovas jeleneteket, melyekre az operett csak utal és egy kőszínházban soha nem láthatnák a nézők.
2008. július 4. péntek 13:53 - Hírextra
A komáromi Lovas Színházban a darab a kastélykertben és a szökőkúttal, kandeláberekkel díszített angolparkban játszódik, ahová Marica grófnő (Vörös Edit) egy fríz lovakkal húzott, valódi bécsi kocsin érkezik meg az osztrák fővárosból.

A cselekmény egy valódi galoppversennyel kezdődik, de láthatunk rókavadászatot, a színen feltűnnek fogatok és magyar zászlóval ugrató huszárok, közben olyan felejthetetlen melódiák csendülnek fel, mint a Hej cigány..., a Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket...., a Szép város Kolozsvár... vagy a Ringó vállú csengeri violám...

A darabban fellépő harminc színész munkáját Pintér Tibor színművész koordinálja, a lovakat és a lovasokat Márkos Attila, a Nemzeti Lovas Őrség komáromi alegységének vezetője készítette fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását