2024. április 30. - Katalin, Kitti

Csepürágók vándorlása

Vasárnap kezdődik a 100 éves veszprémi színjátszás jubileuma alkalmából szervezett, egy héten át tartó Vándorfesztivál, amelynek keretében minden este más-más vidéki színtársulat mutatkozik be a közönségnek.
2008. november 15. szombat 14:02 - Hírextra
Bujtor István, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy az ünnepségek talán legfelemelőbb része, egyben legszebb születésnapi ajándéka a Vándorfesztivál. Vasárnaptól hét estén át mindig egy-egy vidéki színtársulat lép fel a 100 éves veszprémi teátrumban.

A sorozatot vasárnap este a székesfehérvári Vörösmarty Színház kezdi David Gieselmann Kolpert úr című darabjával, Csiszár Imre rendezésében. Hétfőn a kecskeméti Katona József Színház vendégeskedik Veszprémben Paul Polner Hajmeresztő című előadásával, melynek a rendezője Cseke Péter.

Kedden a soproni színművészek a Hamletet adják elő Kerényi Imre rendezésében. Szerdán a szolnoki Szigligeti Színház művészei lépnek fel Hunyadi Sándor színművével, a Feketeszárú cseresznyével, amelyet Balázs Péter rendezett. Csütörtökön a miskolciak vendégszerepelnek a bakonyi megyeszékhelyen Egressy Zoltán Portugál című darabjával, melyet Korognai Károly rendezett.

A jövő hét szombatján a békéscsabai Jókai Színház művészei adják elő Czakó Gábor Disznójáték című művét Fekete Péter rendezésében. A Vándorfesztivál utolsó napján, november 23-án este pedig a debreceni Csokonai Színház vendégszerepel Veszprémben: Móricz Zsigmond Úri muri című drámájával, melynek a rendezője Vidnyánszky Attila.

Bujtor István hangsúlyozta, hogy a Vándorfesztivállal hagyományt szeretnének teremteni, rendszeres találkozási fórumokat biztosítani a vidéki színházak közötti szakmai együttműködésnek és érdemi párbeszédnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását