2024. április 26. - Ervin

Bogdán Árpád a legjobb rendező

Bogdán Árpád a legjobb rendező díját nyerte el első játékfilmjével, Boldog új élet című munkájával a genfi Cinema Tout Ecran filmfesztiválon, az alkotást december 6-tól vetítik a magyar mozik - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.
2007. november 5. hétfő 15:07 - Hírextra
Bogdán Árpád a vasárnap befejeződött szemle Reflet d'Or díjáért szállt versenybe - közölte Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa.

Hozzátette, hogy az audiovizuális szemle versenyprogramjában tizenöt, Svájcban eddig még nem látott játékfilmet mutattak be. A trófeák sorsáról nemzetközi zsűri döntött, Renato Berta operatőr elnökletével.

Papp Csaba Zoltán emlékeztetett arra, hogy a Boldog új élet című alkotás a 38. Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb elsőfilmért járó díjat, a Berlin Nemzetközi Filmfesztiválon elismerő oklevéllel jutalmazták, s meghívást kapott Karlovy Vary, Galway, Rio de Janiero, Reykjavík, Varsó és Sevilla nemzetközi seregszemléire is.

Bogdán Árpád rendezése napjainkban, egy névtelen városban játszódik, névtelen szereplőkkel. Meghatározhatatlan idő, elhagyott terek és alagutak, személytelen városrészek, külvárosi miliő, a szociális periféria dísztelen kellékei. A filmről szóló összegzés szerint itt él a roma származású főszereplő, egyedül, egy lakótelepi lakásban. Nevelőotthonban nőtt fel, szüleit nem ismeri, a valakihez tartozás vágya nagyon erősen él benne. Egy napon volt utógondozójától megkapja azt a dossziét, amely a gyerekkoráról szóló aktákat tartalmazza.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását